ʻO ke koʻikoʻi o ka mālama mau ʻana i kāu lako lako kai

I loko o ka honua ākea o ka ʻimi moana a me ka hoʻokalakupua, ʻo ka mālama pono ʻana i nā lako kai he mea koʻikoʻi i ka hōʻoia ʻana i ka palekana a me ka lōʻihi o kou moku.Mai nā waʻa a hiki i nā waʻa, hilinaʻi kēlā me kēia moku wai i nā ʻāpana like ʻole o ka lako kai, e like me nā cleats, winches, hinges, a me nā mea hou aku, e hana pono.Ma kēia ʻatikala holoʻokoʻa, ʻimi mākou i nā ʻōlelo aʻoaʻo koʻikoʻi no ka mālama ʻana i nā lako kai, e hōʻike ana i ke koʻikoʻi o ka mālama mau ʻana a hāʻawi iā ʻoe i nā ʻike waiwai e mālama i kāu mau mea hana i ke kūlana maikaʻi loa.

Hatch-Plate-31

Ka hoomaopopo ana i ke kuleana oLako Pili Kai

Ma mua o ko mākou luʻu ʻana i nā ʻano o ka mālama ʻana, he mea nui e hoʻomaopopo i ke ʻano o ka lako kai ma kāu moku.ʻO ka ʻenehana moana e pili ana i nā ʻāpana like ʻole a me nā mea pono i hoʻolālā pono ʻia e kū i ke kaiapuni kai koʻikoʻi.Hoʻohana kēia mau mea lako i nā kumu he nui, me ka hoʻopaʻa ʻana i nā kaula, hāʻawi i ke kākoʻo, hoʻomaʻamaʻa i ka neʻe ʻana, a me ka hōʻoia ʻana i ka hana holoʻokoʻa o kāu moku.

Nā hopena o ka mālama ʻole ʻana i ka mālama ʻana

ʻO ka haʻalele ʻana i ka mālama mau ʻana i kāu lako kai hiki ke alakaʻi i nā pilikia he nui, mai ka hoʻemi ʻana i ka hana a hiki i ka palekana palekana.ʻO ka wai paʻakai, ka ʻike ʻana i nā kukuna UV, nā haʻalulu mau, a me nā mea ʻē aʻe o ke kaiapuni hiki ke kumu i ka pala, ʻaʻahu a me nā waimaka, a me ka hōʻino ʻana o kāu hāmeʻa i ka manawa.ʻO ka hiki ʻole ke hoʻoponopono koke i kēia mau pilikia e hiki ke hopena i ka hemahema o nā lako, nā ulia, a me ka hoʻoponopono ʻana i ke kumukūʻai.

Nā ʻōlelo aʻoaʻo no ka mālama pono ʻana no nā lako moana

No ka hōʻoia ʻana i ka lōʻihi a me ka hilinaʻi o kāu lako kai, eia kekahi mau ʻōlelo aʻoaʻo mālama pono e hahai ai:

a.Hoʻomaʻemaʻe maʻamau: Hiki i ka wai paʻakai a me nā ʻōpala ke hōʻiliʻili i kāu hāmeʻa, e wikiwiki ana i ka corrosion.E hoʻomaʻemaʻe mau i kāu lako kai me ka hoʻohana ʻana i ka wai hou a me ke kopa maʻemaʻe e wehe i nā waihona paʻakai a me ka lepo.

b.Nānā: Hana i ka nānā pono ʻana i kāu hāmeʻa, e ʻimi ana i nā hōʻailona o ka pala, pōʻino, a i ʻole nā ​​mea ʻae.E hoʻoponopono koke i nā pilikia e pale aku i ka pōʻino hou aʻe.

c.Lubrication: E hoʻopili i nā lubricants o ka moana i nā ʻāpana neʻe, e like me nā hinges, winches, a me nā cleats, e hōʻemi i ka hakakā a pale i ka pala.

d.Palekana mai nā UV Rays: Hiki i nā kukuna UV ke kumu i ka mae a me ka hōʻino ʻana i kāu lako.E noi i nā pale pale a i ʻole e hoʻohana i nā uhi no ka pale ʻana i kāu hāmeʻa ke hoʻohana ʻole ʻia.

e.Ka Waihona Pono: Ke hoʻohana ʻole ʻia kāu moku, e mālama i kāu lako ma kahi maloʻo a paʻa hoʻi e hōʻemi i ka ʻike ʻana i nā mea ʻino.

f.Ka Papa Hana Maʻamau: E hana i kahi papa hana mālama a pili i ia.E kōkua kēia iā ʻoe e hoʻonohonoho pono a hōʻoia i ka hana ʻana i nā hana mālama pono āpau i nā manawa kūpono.

Koʻikoʻi o nā Nānā ʻOihana

ʻOiai he mea koʻikoʻi ka mālama mau ʻana, pono nō hoʻi e loaʻa nā mākaʻikaʻi ʻoihana o kāu lako moana i nā manawa maʻamau.Hiki i nā ʻenehana moana akamai ke ʻike i nā pilikia i hiki ke ʻike ʻole ʻia i ka wā mālama maʻamau a hāʻawi i nā ʻōlelo aʻoaʻo loea no ka hoʻoponopono ʻana a i ʻole ka hoʻololi ʻana.

Pōmaikaʻi o ka mālama mau

Ma ka mālama pono ʻana i kāu lako kai, hiki iā ʻoe ke ʻohi i nā pono he nui, e like me:

a.Hoʻonui i ka palekana: ʻO ka lako mālama pono e hōʻemi i ka pilikia o nā ulia, e hōʻoiaʻiʻo ana i ka palekana o ʻoe a me kāu poʻe kaʻa.

b.Hoʻomaikaʻi i ka hana: ʻO ka mālama maʻamau e mālama pono i kāu hāmeʻa, hoʻonui i ka hana holoʻokoʻa o kāu moku.

c.Hoʻolaʻa Kūʻai: ʻO ka hoʻoponopono ʻana i nā pilikia liʻiliʻi ma o ka mālama mau ʻana hiki ke pale i nā haʻihaʻi nui a me ka hoʻoponopono ʻana i nā kumukūʻai ma lalo o ka laina.

d.ʻO ke ola lōʻihi: Hoʻonui ka mālama pono ʻana i ke ola o kāu lako kai, mālama kālā iā ʻoe i ka holo lōʻihi.

 

I ka hopena, ʻaʻole hiki ke hoʻonui i ke koʻikoʻi o ka mālama mau ʻana i kāu lako kai.Ma ka hahai ʻana i nā ʻōlelo aʻoaʻo koʻikoʻi i hāʻawi ʻia i kēia ʻatikala a hoʻokomo iā lākou i kāu hana mālama, hiki iā ʻoe ke hōʻoia i ka lōʻihi o ka ola, palekana, a me ka hana maikaʻi loa o ka lako o kāu moku.E hoʻomanaʻo, ʻo ka mālama ʻana i kāu lako kai ʻaʻole ia he kuleana wale nō akā he hana koʻikoʻi i ka leʻaleʻa i nā ʻike poina ʻole ma ka wai.No laila, e holo me ka hilinaʻi, me ka ʻike i ke kūlana maikaʻi loa o kāu hāmeʻa a mākaukau hoʻi no nā huakaʻi e hiki mai ana.

 


Ka manawa hoʻouna: Iulai-16-2023